Visby Frakt AB får del av Hållbara Bysen

Visby Frakt AB får del av Hållbara Bysen

Publicerad: 2023-12-21

Roma Grus AB vann vår utmärkelse Hållbara Bysen och som en del av priset går 5 000 kronor vidare till en person eller organisation som vinnaren vill hylla – valet har fallit på Visby Frakt AB och ägaren Peter Johansson. 

Bolaget kör för DHL och har runt fjorton fordon, från lastbilar till mindre paketbussar. Alla småfordon i bolaget går på HVO idag och just nu jobbar Peter, som köpte företaget i januari i år, med att ställa om den tunga trafiken till just detta. Dessutom har han köpt in fyra lastbilar som går på biogas:

– Jag tror på fossilfritt och vill vara med och dra mitt strå till stacken för miljön. I längden hoppas jag att kunderna väljer oss just för att vi kör miljövänligt. På sikt kanske jag kommer investera i elfordon också och inte bara köra på gas och HVO som är det vi har nu. I augusti/september i år kommer vi att vara helt fossilfria på utkörning.

Det är hög tid att göra skillnad!

Välkommen att bli medlem i nätverket Hållbara Gotland — vårt mål är att ge dig kunskap och omvärldsbevakning runt de globala målen.

Ansök om medlemskap idag!