Pengar dröser in!

Pengar dröser in!

Publicerad: 2023-12-21

Miljarder till matsystemet, regnbågslax käkar matsvinn, ny app, var sjätte måltid slängs och mycket om COP26. Jeff Bezos, grundare av Amazon, näst rikast i hela världen, har lovat att fylla på sin “Earth fund” med ytterligare 2 miljarder dollar!

Penar skall gå till att återställa mark framförallt i Afrika och USA, att öka produktiviteten i jordbruket, minska utsläpp, bidra till att öka andelen vegetabilier i kosten samt minska matsvinn och förluster.

Matsmart, eller Motatos som företaget heter internationellt, har tagit in ytterligare 230miljoner kronor i finansiering. Stålarna läggs till de nästan 350miljoner som togs in tidigare i år.

Pengarna ska användas till expansion på nya marknader. En riktigt rolig nyhet!
4 ton regnbågslax har sett dagens ljus. Inte uppfödd på soja och fiskmjöl från fjärran länder, utan på insekter som käkat brödsvinn och matavfall från grönsaker och frukt samt rapsolja, musslor, sjöpung och lite fiskmjöl -och olja från Östersjön.
Detta på grund av ett idogt arbete av Axfoundation, SLU, Älvdalslax och ytterligare 16 partners.

Vill ni som läser detta få fler nyheter från Louise gå in på louise@louiseungerth.se och anmäl er till nyhetsbrevet!

Det är hög tid att göra skillnad!

Välkommen att bli medlem i nätverket Hållbara Gotland — vårt mål är att ge dig kunskap och omvärldsbevakning runt de globala målen.

Ansök om medlemskap idag!