Almedalen: Så blir världen bättre – och roligare

Så blir världen bättre – och roligare

4/7 2018, 16:00 – 17:30 Donnerska huset, Donners plats 1, ”Aulan

Är bilden av vår tid alltför negativ och dyster? Hur ska vi förbättra världen – och samtidigt göra den roligare? Det är lätt att den negativa bilden av utvecklingen tar överhand, men det händer faktiskt väldigt mycket positivt i Sverige och i världen i stort som vi glömmer bort att berätta om.

I ett tiotal korta så kallade Pecha Kucha-presentationer delar företag, organisationer och privatpersoner sina idéer och tankar om hur världen ska bli bättre. I svindlande högt tempo (6 minuter och fem sekunder per presentation) kommer ett de medverkande att berätta hur just de vill förändra världen till det bättre. Så ta chansen – lyssna och låt dig inspireras!

Pecha Kucha är en internationell rörelse och ett roligt och annorlunda sätt att göra presentationer som kommer från Japan. Reglerna är enkla – men svåra! visa 20 bilder (på skärm) och till varje bild får du prata i högst 20 sekunder, sen byts bilden automatiskt. Sammanlagt blir din presentation 20 X 20 sekunder = 6 minuter och 40 sekunder. Det är svårt – men väldigt kul – och publiken blir aldrig uttråkad! Läs mer på https://www.pechakucha.org och www.globalbar.se.

 

 

Medverkande:

Ruben Wågman & Heidi Lampinen, Union to Union
– Så kan facket kan göra världen bättre – och roligare! 

Josefine Olsson, Accenture
– Kläder av apelsinskal – hur kan innovation driva utveckling inom hållbart mode?

Katarina Devell, Lernia
– Svenskar är sämst i världen på att skaffa nya vänner! Så blir vi världsbäst på att knyta nya vänskaper.

Marita Jonsson, Körsbärsgårdens konsthall
– En klimatsmart anläggning, där all el kommer från sol, vind och vatten och trädgården drivs i kretslopp med allt avfall.

Per J Andersson, Vagabond – Därför ska vi åka tåg!

ImseVimse – Hållbar konsumtion skall vara normen, inte undantaget

Ashkan Fardost – Låt robotarna göra jobbet!

Gabriella Olofsson – Demokrati med underifrånperspektiv

Eva Hållsten, textilkonstnär, projekt för flyktingar Gotland

Pia Jertfelt , samordnare Hållbara Gotland – Närt blir Gotland hållbart?

 

Share this Post