Almedalen: Makt, mygel, manipulation

Onsdag den 4 juli

Makt, mygel, manipulation

4/7 2018, 08:00 – 09:00 Donnerska huset, Donners plats 1, ”Aulan” Seminarium Demokrati, Hållbarhet

Är sanning numera ett relativt begrepp? Tiger journalister och organisationer om det som är alltför komplicerat, för att inte spela främlingsfientliga krafter i händerna? Vilket ansvar har vi – var och en – och tillsammans, både när det gäller innehåll och hur vi uttrycker oss.

Hur gör vi för att skapa ett nyanserat samtal utan fastlåsta positioner, går det att vara överens om vad som är sanning? Alltför ofta sker diskussioner idag mellan människor som i stort håller med varandra och som är vana vid att få sina redan färdiga åsikter bekräftade i redan väljoljade åsiktskorridorer. Hur gör vi för att komma ifrån detta? Hur kan vi diskutera ”sanningen” på ett sätt som blir konstruktivt? Syftet med samtalet är att bryta upp segmenterade gränser och skaka om. Målet är att skapa oväntade och kreativa möten som leder till nya kontakter och nya nätverk. Här möts personer som normalt inte står på en scen tillsammans.

Medverkande:

Patrik Oksanen, Politisk redaktör, hela Hälsingland. Bekräftad
Ola Kronkvist, Prefekt för polisutbildningen vid Linnéhögskolan Polishögskolan.
Marika Griehsel, frilansjournalist och projektledare vid Medieinstitutet Fojo.

Share this Post